Mariann Liv Thomsen

Bageopskrifter

Gulerodsbrud

Claus Meyers gulerodsbrud    20 - 24 stk
Dejen er ret speciel at lave, og det første del laves nemmest i røremaskine. Dejen skal hæve 2 gange i en time. Bollerne er uregelmæssige i størrelse og skal helst spises nybagte.

50 g gær
5 dl lunkent vand
100 g sukker
15 g havsalt
ca 1 kg hvedemel
100 g smør

4 fintrevne gulerødder
2 æg
150 g solsikkekerner

Bland gær, vand, sukker og salt sammen.
Rør hvedemel i og ælt, det bløde smør skæres i små stykker og æltes i, gerne i 4 - 5 minutter.
Dejen er lind og fast og lægges ud på et bord med et klæde over. Den hæver i ca. 1 time.
Rør æg, revne gulerødder og solsikkekerner sammen.
Lav en fordybning i dejen og hæld det ned i.
Fold dejen sammen til en stor bolle og brug en kniv eller dejskraber til at hakke dejen i småstykker med.
Sørg for at samle æggemassen ind i dejen hele tiden.
Dejen er ujævn og fedtet, og sammenhængende ligesom hakkebøf. Dejen SKAL ikke æltes, men hakkes. Skær 20 - 24 stykker af dejen ( eller mindre antal hvis I vil have store boller ) og løft over på en bageplade med bagepapir.  Lad dem hæve 1 time på pladen.

ca 15 min ved 220 grader

Lækre, saftige og svampede boller

Marengskage med jordbær og blåbær

Speltboller