 |
 |
|
 |
 |
|
 |
Gulerodsbrud
Claus Meyers gulerodsbrud 20 - 24 stk Dejen er ret speciel at lave, og det første del laves nemmest i røremaskine. Dejen skal hæve 2 gange i en time. Bollerne er uregelmæssige i størrelse og skal helst spises nybagte.
50 g gær 5 dl lunkent vand 100 g sukker 15 g havsalt ca 1 kg hvedemel 100 g smør
4 fintrevne gulerødder 2 æg 150 g solsikkekerner
Bland gær, vand, sukker og salt sammen. Rør hvedemel i og ælt, det bløde smør skæres i små stykker og æltes i, gerne i 4 - 5 minutter. Dejen er lind og fast og lægges ud på et bord med et klæde over. Den hæver i ca. 1 time. Rør æg, revne gulerødder og solsikkekerner sammen. Lav en fordybning i dejen og hæld det ned i. Fold dejen sammen til en stor bolle og brug en kniv eller dejskraber til at hakke dejen i småstykker med. Sørg for at samle æggemassen ind i dejen hele tiden. Dejen er ujævn og fedtet, og sammenhængende ligesom hakkebøf. Dejen SKAL ikke æltes, men hakkes. Skær 20 - 24 stykker af dejen ( eller mindre antal hvis I vil have store boller ) og løft over på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve 1 time på pladen.
ca 15 min ved 220 grader
Lækre, saftige og svampede boller
Lækre, saftige og svampede boller
Marengskage med jordbær og blåbær
|
|
|
 |